»V postopek certificiranja se lahko vključijo pridelovalci oziroma predelovalci individualno ali skupinsko. Vsako leto je treba pridobiti nov certifikat, ki zagotavlja skladnost z naborom kriterijev. Šele po pridobitvi certifikata lahko pridelovalci oziroma predelovalci označijo sadje in proizvode iz sadja ter tako pokažejo potrošnikom, da ponujajo živila boljše kakovosti.«
»Nacionalna kampanja za promocijo lokalnih kmetijskih in živilskih proizvodov iz sektorja sadja stremi h krepitvi zavedanja o pomenu uživanja svežega sezonskega sadja, krepitvi zaupanja potrošnikov v sadje z znakom 'izbrana kakovost – Slovenija' ter spodbujanju porabe slovenskega sadja. S sloganom 'Najboljše imamo doma' želimo potrošnika spomniti, da imamo v Sloveniji veliko pestrost sadnih vrst visoke kakovosti, ki so dostopne celo leto.«
»Zaradi strogega nadzora v Sloveniji točno vemo, kakšni so bili standardi pridelave in predelave sadja ter kakšno sadje in izdelke iz sadja lahko pričakujemo v shemi Izbrana kakovost.«
»Kontaminacija je seveda mogoča, ampak večina sadja in zelenjave je pregledana, pregledujemo pa vzorce. Ne mi ne pridelovalci seveda ne moremo pregledati vsakega jabolka, hruške ali breskve. [...] Mesečno opravimo približno pet ali šest nadzorov in preverjamo fitosanitarne zahteve. Veliko vzorcev odvzamemo na tržnici in pri pridelovalcih.«
»Nedokončani proizvodi koristijo le omenjenemu podjetju, če ji jih ne bo uspelo prodati, pa bodo v poznejših prodajnih postopkih lahko prodani zgolj kot kovinski odpad.«
Kliknite povezavo za prikaz izjav v želenem obdobju